World Snowboard Day 2009 - Neklid

Jak víte, v neděli 20. prosince 2009 se konal Světový den snowboardingu a kromě Míseček, ze kterých jsme vám už přinesli report a fotky, se oslavovalo i na krušnohorském Neklidu v místním Skateshop.cz Nitro snowparku. My teď pro vás máme reportáž od Palmexe, doplněný o fotky a hlavně video z dílny Fullface Production, aneb Martina "Vrbitche" Vrbického...

Rozhodnutí zapojit se do organizace světového snowboardového dne jsme učinili někdy v létě, kdy se ke mně dostaly oficiální informace od organizace Eurosima, která celý tento projekt zastřešuje. Projekt světového snowboardového dne funguje na principech naprosté otevřenosti úplně všem a maximální podpoře snowboardingu jako takového. Jako organizátor se může připojit resort, snowboardovej klub nebo škola, partička riderů, ale i hudební klub, v podstatě kdokoliv, kdo má zájem uspořádat akci pro snowboardisty. Eurosima organizátorům dodá bannery, plakáty, letáky, stikry a další propagační matroš s jednotným vizuálem, vše samozřejmě zdarma.  Na organizátorovi pak leží samotná realizace akce. 

Vzhledem k rozmarům počasí na českých horách jsme do poslední chvíle váhali, zdali nemáme celou akci zrušit, neb na neklidských pláních ještě 10. prosince vesele rostla tráva a bylo jasné, že areál 20. prosince prostě nepojede. Definitivní rozhodnutí World Snowboard Day uspořádat padlo 12.12., kdy začal padat první sníh. Už od začátku jsme věděli, že na nějakej „snowpark“ můžem zapomenout a že to bude o railech a dopadání na mix trávy a sněhu, předpověď k tomu slibovala typickou neklidskou mlhu, vítr a windchill -22˚C. Super vyhlídky... Nakonec bylo vše jinak a po sobotním koncertu kapely Longton na Rumbáči jsme se v neděli ráno vzbudili do úplnýho azura, -18˚C a bezvětří... Ještě, že předpověď neplatí na stopro. 

Na sjezdovce vedle parku bylo příjemných 40 prachu, v provozu byl malej vlek zadáčo a jenom pro nás, z repráků se od rána linul punk a HC a shapers Skateshop.cz Nitro snowparku připravili zábavný setup pro každého. V parku bylo několik bedýnek, street rail a šestimetrová trubka. K dispozici bylo Nitro testcentrum plný jibovacích banánů k vyzkoušení, který obsluhovali instruktoři spřátelený yettischool, kteří byli rovnež zadara k dispozici všem, kteří potřebovali s čímkoli poradit. 

Park se během dopoledne začal příjemně plnit, ze začátku měl největší úspěch prach na sjezdovce a potom se pozornost obrátila k broušení želez. Na programu byly tři jednotlivý jamy na šestce, lámaný bedně, street railu a ollie contest ve finiši. Riders si mohli vybrat, zda-​li pojedou všechny jamy či třeba jen bednu, každý jam měl hodnocený první tři místa. O věcný ceny od NitroSkateshop.cz se popralo okolo třiceti lidí, hodně výrazný byli mladý kluci z Funstorm teamu, který v každym jamu brali alespoň jedno oceněný místo. 

O první místa se střídali s lokálama, který maj překážky najetý a jejich léta zkušeností se nedaj zapřít. Martin Matoušek jezdil hlavně pro zábavu a obdržený věcný ceny rozhazoval mezi ostatní. Po jamech na railech přišel na řadu ollie contest o Nitro vázko. Hodnotná cena přiměla velkou partu už poměrně ušlapaných riders k hodnotným výkonům. Celá plzeňská parta reprezentovaná Cinkálem, InžouSarinem se přeskákala přes 95cm výšky spolu s Kubou Králem a dalšíma dvěma klukama, Vojtou z Abertam a Vojtou odjinud. Na metru se lámal chleba a jedinej kdo překonal 105cm byl Vojta odjinud, týpek ve Vehicle outfitu, kterej jezdí na Neklid už nějakou tu chvilku. 

Tak krátký report z otvíračky Skateshop.cz Nitro snowparku na Neklidu. Koukněte na fotky od Tomáše VrbickýhoRicharda Matiašeka, videjko zpracoval Vrbitch. Na Neklidu zůstávaj všechny překážky v provozu, od 24.12. pojedou vleky a park se bude postupně rozrůstat podle podmínek. 

Díky všem za podporu, riderům za to, že přijeli, i když nebyl areál ofiko v provozu, a svatýmu Petrovi za to, že když už neposlal sníh, tak že si alespoň odpustil mlhu a vítr. Horám zdar

Další zajímavé články

Hintertux Park Opening letos oslaví 20. narozeniny!

Legendární akce Hintertux Park Opening letos slaví 20. let a k narozeninám dostala pořádnou dávku prvního sněhu. Zatímco my se tady v Česku topíme v deštích, tak u sousedů v Rakousku z nebes padalo to lepší skupenství vody a místní pohoří obdarovalo nemalým množstvím bílého zlata, které nám teď místní Betterpark shape crew může přetavit do vydařeného setupu na blížící se opening!