Cílová stanice Afrika - Maťa Molnárová

Slovenská rodačka Martina Molnárova vyrazila toto léto pracovat jako instruktorka snowboardingu do Afriky. Při této příležitosti jsme Maťu poprosili, aby nám popsala, jaké z toho měla zážitky a dojmy. Kdo by to kdy řekl, že se bude jednou jezdit kousek od Safari. Kdybyste měli zájem do Afriky vyrazit, v článku se dozvíte informace co a jak a navíc je zde pro vás bohatá fotogalerie plus video od Mati a jejího boyfrienda.

Toto léto jsem odjela dělat instruktorku snowboardingu a lyžování do Jižní Afriky - stát Lesotho. Resort se nazýval Afriski a byl v nadmořské výšce 3000m.n.m. Šéf resortu je Slovák, můj kamarád z rakouského Nassfeldu Jan Křivan a on nám nabídnul možnost pracovat v Afriski přes léto. Léto v Africe byl pěkně těžký oříšek! Lekce s Afričanami byly často komické, když místo brzdění, začali křičet a usmívat se. Ubytování bylo celkem punkové. Bydlela jsem v malém pokoji se svým přítelem Patrikem a dalšími 4 kámoši. Snowpark v Afriski byl ale super, měl ho na starosti head shaper, který byl 2 roky v Park City. V parku jsme jezdili skoro každý den, což byla pecka! 

Jeden z největších zážitků bylo natáčet africkou reality show a učit africkou rodinku snowboardovat v přítomnosti filmového štábu. Bylo to hodně komické, protože dítě, které jsem měla naučit jezdit bylo trochu "tučné" a stále padalo. Do toho všeho to natáčely kamery a celý štáb nás organizoval skrz snowboardové lekce. Tak to byl velmi silný zážitek.

Potom jsme šli natáčet ještě freestylovou část reality show, kde okolo jumpu stáli 4 filmaři a jedna vedoucí. Triky mi padaly jako po másle. Dala jsem fs 360 indy i bs 360 tailgrab na první pokus. Filmaři byli totálně nadšení, jelikož snowboarding v akci viděli poprvé v životě.

Trošku haluz byla, že jsme tam neměli žádné pořádné zdravotní pojištění. Takže v parku jsme jezdili většinou lehké triky na jistotku, protože v africké státní nemocnici jsem určitě skončit nechtěla.

Na druhé straně, jsme také hodně cestovali. Safari, surfování v Durbaně a v Cape Town. Konečně jsem se naučila trošku surfovat, za což jsem velice ráda :). No trochu nafaka pocit bylo surfovat v Cape Town, kde byly super vlny, ale i studená voda, v které jsou i žraloci. Tak to jsem se i trochu bála. Naštěstí všechno dopadlo v pohodě. Super jsme si zasurfovali a žraloka jsme naštěstí žádného nepotkali. 

Každopádně Jižní Afrika je velmi zajímavá krajina a každému doporučuji se tam jet podívat :). Koukněte i na stránku resortu www.afriski.net, kde na léto vždycky hledají instruktory.

Ráda bych poděkovala lidem od Nitro snowboards, Electric, DVSNeff, co mě ještě stále podporují. Přeji všem zimu plnou pow pow. Peace&Černá srdce (karty).

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!