Nitro Snowboards 2011/2012

Dnes vás čeká už předposlední díl našeho dlouhatánského seriálu reportáží z veletrhu ispo winter a přichází na řadu legendární značka a jeden z “obrů” snowboardového byznysu s více než dvacetiletou historií Nitro Snowboards...

Ve více než 12minutovém reportu vás novou Nitro kolekcí pro letošní sezónu provede zástupce české distribuce Petr Faltýsek:

Naše Nitro je oddané snowboardingu už více než 20 let. Snowboarding je pro nás vším. Je to vše co děláme. Značka Nitro Snowboards vznikla v roce 1990 v Seattle v americkém státě Washington. Založili ji dva jezdci, kteří chtěli vyrábět kvalitní vybavení, protože nabídka na trhu se jim zdála nedostatečná. Snowboarding pro ně byl vášní a zůstal jí dodnes. Jsme věrní snowboardingu a děkujeme vám za podporu, díky které v tom můžeme pokračovat. Naším cílem je přicházet s inovacemi, které by zvyšovaly úroveň našeho sportu, s novými postupy, materiály, technologiemi... 

Chceme posouvat limity a máme s tím již za tu dobu mnoho zkušeností. Jako první jsme přišli například s progresivním vykrojením či tříkusovým vázáním. U zrodu každého našeho produktu stojí jezdci z naší designerské kanceláře v Seattlu. Náš "design & development" tým je s námi ode dne nula - ne každá snowboardová firma může říct něco takového. Na našich návrzích pak ještě zapracují Evropané, kteří mají na povel výrobu, a vše v neposlední řadě otestují naši jezdci na horách po celém světě. Takový je náš recept na jedinečné snowboardové vybavení.

Další věc, kterou se může Nitro pyšnit, je až neuvěřitelné množství podporovaných jezdců na všech možných úrovních. V českém týmu najdete jména jako Darek Bergmann, Martin Matoušek, Pavel Vyroubal a Honza Zajíc, v mezinárodním pak Eero Ettala, Markus Keller, Cheryl Maas, Austin Smith, Bryan Fox, Jon Kooley, Gjermund Braaten, Sage Kostenburg, Elias Eldhart, Anton Gunarsson, Josh Mills, Jules Reymond, Justin Bennee, Vera Janssen, Ben Bilcoq či Marc Swoboda...

Veškeré produkty Nitro najdete samozřejmě v našem Buyers’ Guidu a oficiální informace hledejte na www.nitro.cz nebo www.nitrousa.com.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!