K2 Snowboarding 2011/2012

V dalším pokračování seriálu reportů z ispa se budeme věnovat známé americké značce K2 Snowboarding, která už řadu let patří mezi nejprogresivnější firmy na trhu.

K2 Snowboarding je jednou ze značek, které se výrazně podílejí na vývoji snowboardového vybavení a během mnoha let své existence přinesla spoustu inovativních technologií. Společně s dobrým marketingem a velmi kvalitním teamem tak není divu, že K2 Snowboarding patří jak v USA, tak Evropě a Japonsku k vůbec nejprodávanějším snowboardovým značkám. 

Tady je oficiální text o K2 Snowboarding: Značka K2 Snowboarding prožila celý vývoj snowboardového průmyslu od jeho počátku a jako jedna z vedoucích na světovém trhu neustále vyvíjí nové technologie. Přináší produkty šité přímo na míru svým uživatelům podle toho jakého jsou pohlaví, jakým způsobem, na jaké úrovni a kde nejčastěji jezdí. Základním stavebním kamenem při vývoji K2 produktů je použití těch nejvhodnějších materiálů, ověřených konstrukcí a technických dovedností získaných během více jak 23 let, co se výrobě snowboardového vybavení věnuje. A protože se K2 nespokojí se standardní produkcí, snaží se technologie ve spolupráci se svým teamem jezdců a technologů neustále vylepšovat a pokračovat dál po cestě inovací tak, jako tenkrát na začátku v roce 1987, kdy byl snowboarding ještě v plenkách.

Na únorovém ispu nám novinky pro sezónu 2011/​2012 představil Martin Matouš z české K2 distribuce, firmy Points. Prezentace nových K2 Snowboarding produktů probíhala v jednom z největších “stanů” na veletrhu, nesoucím se v duchu karnevalu, ale připomínajícím spíše westernové městečko. 

K2 Snowboarding disponuje kompletním sortimentem, od prken, přes vázání, boty, helmy až po batohy, tašky, boardbagy, street weardoplňky. Série prken jsou rozdělené podle pěti různách konstrukcí, lišících se prohnutím, tedy Flatline, Catch Free Rocker, Jib Rocker, All-​Terrain RockerPowder Rocker. Martin nám představí především novinky a například parádičku v podání retro promodelu známé postavy Dannyho Larsena.

Vázání K2 také mají na trhu stabilní pozici a na výběr je buďto systém Auto (s jednou ráčnou a ocelovým lankem), Cinch s odklopnou patkou nebo klasické dvouráčnové. Novinkami jsou například měkké ohebné patky a několik nových modelů. Boty K2 se pak dělí na tři druhy podle systémů zavazování - klasický tkaničkový, BOA nebo Speed Lace. K-​dvojka navíc získala za jeden patent u bot cenu za inovaci v rámci board sportů

Dodáme jen, že K2 Snowboarding team se může pyšnit jmény jako Wille Yli-​Luoma, Gretchen Bleiler, Eero Niemela, Leanne Pelosi, Shaun McKay, Jordan Mendenhall, Danny Larsen, Nick Dirks, Travis Parker nebo Mason Aguirre.

Veškeré informace o K2 Snowboarding najdete na www.k2snowboarding.com nebo www.k2snow.cz a veškeré produkty s kompletními popisy a fotkami samozřejmě v našem Buyers’ Guidu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!