Bataleon Snowboards 2011/2012

Čím více se blíží zimní sezóna, tím více vám přinášíme reportáží z veletrhu ispo winter 2011, kde byly představeny novinky na letošní zimu. V dalším dílu se zblízka mrkneme na celou řadu prken značky Bataleon.

Naším průvodcem je Tomáš Koudela z české distribuce značky Bataleon, který vám představí v podstatě kompletní řadu prken Bataleon, pyšnící se mimo jiné svojí patentovanou Triple Base Technology (TBT).

Firma Bataleon Snowboards pochází z Norska a vyjímečnou jí dělá konstrukce na základě patentované Triple Base Technologie (TBT), kterou mají všechna Bataleon prkna. Triple Base prkno je ploché mezi vázáními a podél středu směrem ke špičce a patce. Podél hran špičkové a patkové sekce je jádro zvednuto od 0 do maximálně 3,5 stupňů. 

Největší úhel je samozřejmě tam, kde je špička a patka nejširší. V tomto případě má hrana při jízdě rovně (kdy je to nejméně potřeba) pouze 40% kontakt s povrchem a při zatáčení a řezání oblouků (kdy je to nejvíc potřeba) má plný kontakt. TBT však nabízí mnohem víc než jen tohle. Lepší odraz při skoku a větší airy, pohodlné buttery, rychlejší jízdu po vrstevnici, méně zachytávání hran a další...

Letošní novinkou jsou modely Disaster, Feel BetterWhatever. Disaster je měkké jibbové prkno se zploštělým tailem a nosem ideální pro shredding v parku a street jibbing. Také nový Feel Better ocení dámy, které jezdí rády v parku, a to nejen díky příznivé ceně, ale třeba i díky kolaboraci s parfémy Les Ettes.

Whatever, jak už název napovídá, je prkno do všech terénů, můžete na něm jezdit “whatever” chcete. Distortia je dámské parkové levnější prkno, Evil Twin klasika, Goliath díky svým all-​mountain vlastnostem drží pozici nejprodávanějšího prkna od Bataleonu vůbec.

Na závěr pak Omni, tedy freeridové prkno, se kterým do parku nepojedete, ale zase si parádně zakárvujete na sjezdovce a v prašanu budete jásat. Delší nose, kratší patka, prohnutí do “vany” k pořádnému plutí, extra inserty k maximálnímu posunutí když přijde opravdový nákyd...

Veškeré informace o značce Bataleon najdete na www.bataleon.com a všechny produkty jsou samozřejmě v našem Buyers’ Guidu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!